...
la sfarsit »

Lucrători la BIBLE

Pastori

...

Pastor Beni Lariu

Fr. Beniamin Lariu a preluat pastoratul Bisericii Baptiste Lumina Evagheliei în anul 2012. Până la această dată a lucrat ca și Pastor asistent alături de Fr. Brian Nibbe. A urmat cursurile facultății de drept Cluj Napoca, ale facultății de teologie Hyles Anderson Schereville Indiana, și de asemenea institutul bisericii noastre unde în prezent predă ocazional unele cursuri. El este deasemenea învățător de școală Duminicală pentru familiile tinere ale bisericii. Este căsătorit cu Laura Lariu din anul 1998 și au trei copii, Filip, Ana și Matei.

...

Dr. Brian Nibbe Sr., Pastor Emerit, Presedinte RUI Romania

Pastorul Nibbe a intenționat să lucreze ca un contabil, iar în Mai 1990 a primit diploma și licența în contabilitate de la Universitatea Metro State din St. Paul Minnesota; Pastorul Nibbe a lucrat 10 ani în această profesie și încă se folosește de studiile și experiența sa în contabilitate în a ajuta biserica, pastori și misionari cu probleme financiare.

În august 1990, Pastorul Nibbe s-a mutat din Minnesota în Indiana ca să poată merge la Hyles-Anderson Seminary, iar în 1993 a absolvit primind diploma de masterat în teologie și misiunea pastorului. În prezent, Pastorul Nibbe studiază ca să primească doctoratul în filosofie (Ph.D.). În mai 2010, a primit un doctorat în umanități pentru lucarea lui în România cu traducerea Bibliei Fidela, proiect care a necesitat 11 ani de muncă.

În iunie 1994, Pastorul Nibbe a început să strângă suport financiar de la biserici din Statele Unite cu intenția să se mute împreună cu familia în România și să înființeze o biserică Baptistă în Cluj-Napoca. În noiembrie 1995, el împreună cu soția și copiii s-au mutat în Cluj, iar Pastorul Nibbe locuiește și lucrează aici, în Cluj, până în momentul de față. În aprilie 2000 el a înființat Biserica Baptistă Independentă Lumina Evangheliei. Biserica a avut 19 membrii fondatori. Până în noiembrie 2012, biserica a experimentat peste 400 de profesii de credință în Isus Cristos și peste 150 de oameni botezați. Pastorul Nibbe a predicat în mai multe țări și la conferințe misionare în diferite state din SUA.

În ianuarie 2010, Pastorul Nibbe a înființat Reformatori În Unanimitate. Acest program se ocupă cu eliberarea din dependențele carnale și a fost dezvoltată de Biserica Baptistă North Love din Rockford, Illinois din SUA și are aproape 900 de grupuri active în lume. Fratele Nibbe dezvoltă acest program pentru România și este președintele RUI pentru România. Planul pentru termenul lung este să construiască un centru de recuperare pentru bărbații care au nevoie de ajutor, să fie eliberați din dependențele lor. Construirea acestui centru va putea începe de îndată ce hârtiile pentru construcție vor fi aprobate.

Pastorul Nibbe și soția lui Lynette, au 4 băieți: Brian Jr., Brandon, Brent și Bradley. Otto Ajkler este un tânăr român care locuiește împreună cu familia Nibbe din octombrie 2009.

Invatatori de Scoala Duminicala

...

Fr. Mihai Chis

Clasa: Adolescenti (12-17 ani)

Fr. Mihai Chiș a devenit membru al Bisericii Baptiste Lumina Evangheliei în urmă cu 15 ani, prin mărturisirea credinței și prin botez. În urmă cu 6 ani a absolvit institutul bisericii și în prezent lucrează în lucrare ca și un evanghelist harnic și ca învățător de Școală Duminicală la clasa adolescenților. Este căsătorit cu sora Diana Chiș și așteaptă primul lor copil. Sora Diana Chiș se ocupă de organizarea și funcționarea creșei bisericii.

...

Fr. Aaron Oprean

Clasa: Reformatori in Unanimitate (Cei din programul RUI)

Fr. Aaron Oprean e membru la "Lumina Evangheliei" de 10 ani, a absolvit institutul biblic a bisericii noastre si de cativa ani lucreaza in programul RUI a bisericii, este invatatorul de școală Duminicală a clasei RUI si lider de grup in program. Fr. Aaron lucreaza ca inginer, a absolvit Universitatea Tehnica Cluj-Napoca si are un masterat in Management.

...

S. Melissa Weins

Clasa: Micii Gradinari (5-8 ani)

Sora Melissa a venit ca misionara in Romania în urmă cu 15 ani. Isi are radacinile în statul Minnesota, unde a absolvit un liceu crestin, dupa care a urmat facultatea biblica unde s-a specializat in pedagogie. A venit la Cluj in anul 2003, si de atunci invata copii si este mentor crestin pentru domnisoare. In timpul saptamanii, sora Melissa ii place sa adune materiale pentru lucru manual, sa își viziteze clasa... sau pur si simplu cauta pe cine să ajute. Este o binecuvantare, oriunde merge.

...

Fr. Isaac Lawrence

clasa: Adulti

Fr. Isaac e misionar venit din SUA impreuna cu familia lui; sotia Paula si doi dintre cei 4 copiii ai lor, Helen si Andreea. De 4 ani lucreaza in satul Sanmihaiu Almasului, jutetul Salaj unde a infiintat o lucrare în care se vede clar folosit de Dumnezeu. E un om dedicat Domnului si nu ii este frica sa spuna oricui Evanghelia. In timpul lui liber, probabil construieste ceva din lemn, lucreaza in gradina sau, daca ati auzit vreodata cineva predicand pe strazile clujului, probabil ca a fost el.

Reformatori în Unanimitate

...

Fr. Raul Giura

Lider/lucrator

Fr. Giura la cunoscut pe Domnul Isus ca salvatorul lui personal in anul 2009, de atunci este inrolat la Institutl Biblic din cadrul bisericii noastre. Fr. Giura este fost alcolic, are o povara unica pentru cei care sufera de patima dependentelor. A fost presedintele AA Romania, iar acum este implicat in mai multe programe cu scopul de ai ajuta pe cei care au avut vietile distruse de alcol si droguri. Mai nou, lucreaza cu programul Reformatori in Unanimitate, in cadrul bisericii noastre. Programul isi are originile in Statele Unite, si vede mare succes pe plan national și international.

Menaj/Intretinere

...

Fr. Centea Marin

intretinere, curatenie generala

Fr. Centea este membru la BIBLE de 12 ani, a urmat Institutul Biblic a bisericii si pregateste cladirea pentru serviciile bisericii.

...

Fr. Brandon Nibbe

intretinere, curatenie generala, grafica&multimedia

Fr. Brandon este fiul numarul 2 al Pastorului Nibbe, si de cand a fost baietel ii placea sa repare tot felul de lucrusoare ... De 6 ani pregateste sala mare pentru serviciile bisericii. De meserie e grafician... daca vedeti ceva printat la biserica, probabil ca el s-a ocupat de design și proiectare.

...

S. Lidia Bojko

Bucatareasa RUI

Sora Bojko este absolventa a Instutului Biblic a bisericii noastre, este membra de 10 ani, este căsătorită cu Fr. Mihai Bojco are doi băieți, de meserie e bucătăreasa, deci... face mancare foarte buna!

inapoi la inceput »

Servicii

Duminica:

10:00 - Scoala Duminicala
11:00 - Predica
12:15 - Predica


Miercuri

18:00 - Cor
19:00 - Studiu Biblic


Programe

Institut Biblic

8:30 - Sambata (din 13 oct.)


Evanghelizare

11:00 - Sambata


Reformatori

18:00 - Vineri, Program Principal
10:00 - Duminica, Scoala Duminicala
11:00 - Luni, Studiu
11:00 - Vineri, Studiu


Intalnirea Surorilori

19:00 - Fiecare a II-a miercur a lunii


Rugăciune Bărbați

8:30 - Zilnic


Evenimente

Institut Biblic

8:30 - Sambata (din 13 oct.)